Mapa stránek  |  English
Kalendář akcí > Emil Viklický: WORKSHOP jazzové improvizace

Emil Viklický: WORKSHOP jazzové improvizace

Kdy: Úterý 29.9.2015 16:00 - 18:30

Kde: Jezuitský konvikt, místnost 112

Katedra hudební výchovy zve na workshop „Jazzová improvizace – jak na to“ pod vedením proslulého olomouckého rodáka, jazzového klavíristu Emila Viklického, který proběhne v prostorách Katedry hudební výchovy Pedagogické fakulty UP (na Jezuitském Konviktu v Olomouci) 29.9. od 16:00 (detaily viz grafika) v návaznosti na koncert Viklického tria a předního belgického saxofonisty Steva Houbena v olomouckém Jazz Tibet Clubu 23.9. 20:00.

 

Emil Viklický, olomoucký rodák a absolvent Univerzity Palackého, patří dlouhodobě mezi českou jazzovou špičku. V letech 1977-78 studoval na proslulé americké Berklee College a během své kariéry spolupracoval s nespočtem vynikajících hudebníků mezi něž patří například Karel Velebný, Jiří Pavlica či světová jména jako Bill Frissell nebo právě Steve Houben. Viklický se nikdy nebál experimentovat a přinášet do jazzu jak prvky folkloru, tak vážné hudby. Nejznámější jsou jeho jazzové variace na témata Leoše Janáčka.

 

Vstup pro veřejnost objednávejte na filip@hudebniinstitut.cz

Vstup pro studenty je zdarma! 

 

Workshop mohl vzniknout za podpory Statutárního města Olomouce, Olomouckého kraje a Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

 

Koncert i následný workshop bude nejen pro každého jazzového fanouška nepochybně velkým zážitkem, proto Vás srdečně na obě akce zvu! 


Za klavírní studio Hudebního Institutu, 

Mgr. Filip Tailor, Ph.D., 

předseda H.I. 

Dokumenty